Wie als 1 van de eerste een ‘killer app’ voor Google Assistant maakt, zal winnen

Leading in voice strategies

Wie als 1 van de eerste een ‘killer app’ voor Google Assistant maakt, zal winnen

3 augustus 2018 Google Assistant 0

Voice is THE NEXT BIG thing. Stemgestuurde zoekopdrachten gaan alles veranderen. We kunnen het ons nog niet voorstellen maar de komende jaren zal 75% van de mobiele zoekopdrachten stemgestuurd zin. In de US is dit nu al 25% Google en Amazon investeren miljoenen in deze techniek.

Als de Google Home en Google Assistant later dit jaar in het Nederlands beschikbaar komen zullen mensen het in eerste instantie gaan gebruiken voor standaard functionaliteiten; het zetten van de wekker en het aan of uitzetten van muziek. Dit zien we op dit moment ook in Amerika. Het wachten is nu op de juiste content (Voice apps, Google Actions, Alexa Skills) zodat het grote publiek het gaat omarmen. Dit is een enorme kans voor bedrijven die op een creatief strategisch niveau over Voice na gaan denken en hiernaar gaan handelen.

Deze ontwikkeling gaat veel sneller dan dat iedereen denkt. De bedrijven die nu creatief en strategisch omgaan met Voice oplossingen hebben een gigantisch voorsprong op bedrijven die dit niet doen. Het gaat om er vroeg bij zijn en echte waarde toevoegen voor de eindgebruiker. Als je dat doet is succes gegarandeerd.

Je kunt het vergelijken met de begintijd van de iPhone de apps die er toen waren stelden niet veel voor. Het werd pas echt een miljardenbusiness met apps zoals spotify, snapchat, airbnb en uber. Want vergis je niet al die miljardenbedrijven zijn apps. Dit gaat ook gebeuren met Voice. De bedrijven die nu een ‘killer voice’ app gaan maken zullen de grootste worden.

De verandering in gedrag gaat snel. Ook in Nederland. Kijk alleen al naar de jeugd die typen geen Whatsappjes naar elkaar die sturen gesproken berichten. Dit zal steeds meer gebeuren omdat het de weg van minste weerstand is. Mensen kiezen de weg met zo weinig mogelijk drempels. Je telefoon pakken en iets typen om te zoeken is een drempel. Je stem gebruiken is geen drempel. Op het moment dat je ‘natuurlijk taalgebruik’ kunt gebruiken om je apparaten aan te sturen is aangebroken, dit zal de wereld veranderen.

Auteur: Joey Scheufler – Managing Director Prappers Media | Voice Search Digital

[contact-form-7 404 "Not Found"]